Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\inetpub\vhosts\skoor-deurne.nl\httpdocs\wp-content\themes\Divi\includes\builder\functions.php on line 2180
sCombo | popkoor sKoor

We zijn erg trots dat we bij optredens begeleid worden door ons eigen combo!

Guus van der Spek – drums

Op mijn achtste ben ik begonnen met drummen en heb 10 jaar les gehad van Jan van den Boomen bij de muziekschool in Deurne, tot juni 2012 toen de muziekschool ermee ophield. Op de middelbare school heb ik in verschillende schoolbands gespeeld en sinds 2008 ook in verschillende eigen bands, waaronder Floozy Nerds en Bec Abbey. Met beide heb ik ook meegedaan aan het jaarlijkse BMM-festival van de Roos in Deurne, een festival voor beginnende bands, en verder verschillende optredens gespeeld in de regio. Ik heb ook een tijdje drumles gegeven. 

Later heb ik mezelf ook gitaar en piano leren spelen. Op gitaar speel ik graag muziek van bijvoorbeeld John Mayer, op piano vooral muziek van Einaudi (van de film Intouchables o.a.). Ik schrijf ook zelf af en toe pianostukken en heb wat nummers op gitaar geschreven.

Eind 2012 ben ik door sKoor benaderd nadat de vaste drummer ermee wilde stoppen om auditie te komen doen. Ik speel inmiddels ruim 8 jaar bij sKoor en we hebben al veel mooie muzikale momenten meegemaakt!

Godfried van Heugten – gitaar

Mijn muzikale bezigheden zijn rond mijn zestiende begonnen toen ik mezelf gitaar leerde spelen. Uiteraard moet er dan ook een elektrische gitaar komen en toen ging het loos. Mijn eerste optreden was ergens eind 1986 in café De Swing in Deurne (wie kent het nog?) als lid van de in Deurne wereldberoemde band Double Trouble. De jaren daarna namen we enkele demo’s op, wonnen zelfs de Grote Prijs van Deurne (!) en traden regelmatig op in Brabant en Limburg. Eind 1990 is deze band gestopt en kwamen mijn muzikale activiteiten op een laag pitje te staan, met hier en daar een enkele sessie of invalbeurt bij o.a. DeSoto en Shotgun Shadow. Vanaf 2000 heb ik ongeveer 12 jaar als zanger/gitarist in de Tilburgse Bluegrass/Country band The Barnfarmers gespeeld.

Ergens in 2011 ben ik benaderd om eenmalig in te vallen bij sKoor, wat resulteerde in een vaste aanstelling. Het spelen met een koor vind ik altijd een bijzondere ervaring. We hebben als combo veel vrijheid om de nummers in te vullen, maar je moet wel echt in dienst van het koor spelen. Verder vind ik het gewoon leuk om in een relaxte sfeer met een leuke groep mensen met muziek bezig te zijn en dat is bij sKoor wel te vinden!

Paul Nielen – basgitaar

Mijn muzikale reis is begonnen op 8 jarige leeftijd. Ik ging op bugel les. Na een tijdje ging ik bij het door Carolien vd Hulst (1e dirigent van sKoor) opgerichte Jeugd Orkest van De Rips. Na het halen van mijn A diploma mocht ik bij de fanfare. Hier heb ik bijna 12 jaar bij gespeeld.

In 2002 kwam de omslag. Proms in de Peel. Fanfare, koor, solisten en … een combo. En die basgitaar klonk wel heel gaaf.Een dag later heb ik m’n eerste bas gekocht.

Eind 2003 ben ik gevraagd om te komen spelen bij Zanggroep Pabo uit Helmond. Hier heb ik mezelf leren spelen en geleerd noten te lezen in de F sleutel.
Buiten Pabo had ik nog wat coverbandjes, voornamelijk in het genre rock en hardrock.
Ook de Neerkantse formatie Transistor behoorde daar toe. Hiermee mocht ik op plekken spelen zoals Effenaar en 013.

Sinds het coverband verhaal gestopt is ben ik verder gegaan met projecten zoals musicals, dinnershows en proms concerten. Proms in de Peel in De Rips bleef ik spelen maar dan op bas. Maar ook musicals zoals Cats, Dracula, Jeckyll and Hyde passeerden de revue.

Nu, na 20 jaar spelen bij 1 koor, werd ik gevraagd of ik bij sKoor wilde komen. Na 1 repetitie was ik verkocht en gaat mijn nieuwe avontuur in het Deurnese van start.

Andre Verberne – toetsen