Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\inetpub\vhosts\skoor-deurne.nl\httpdocs\wp-content\themes\Divi\includes\builder\functions.php on line 2180
sCombo | popkoor sKoor

We zijn erg trots dat we bij optredens begeleid worden door ons eigen combo!

Guus van der Spek – drums

Op mijn achtste ben ik begonnen met drummen en heb 10 jaar les gehad van Jan van den Boomen bij de muziekschool in Deurne, tot juni 2012 toen de muziekschool ermee ophield. Op de middelbare school heb ik in verschillende schoolbands gespeeld en sinds 2008 ook in verschillende eigen bands, waaronder Floozy Nerds en Bec Abbey. Met beide heb ik ook meegedaan aan het jaarlijkse BMM-festival van de Roos in Deurne, een festival voor beginnende bands, en verder verschillende optredens gespeeld in de regio. Ik heb ook een tijdje drumles gegeven. 

Later heb ik mezelf ook gitaar en piano leren spelen. Op gitaar speel ik graag muziek van bijvoorbeeld John Mayer, op piano vooral muziek van Einaudi (van de film Intouchables o.a.). Ik schrijf ook zelf af en toe pianostukken en heb wat nummers op gitaar geschreven.

Eind 2012 ben ik door sKoor benaderd nadat de vaste drummer ermee wilde stoppen om auditie te komen doen. Ik speel inmiddels ruim 8 jaar bij sKoor en we hebben al veel mooie muzikale momenten meegemaakt!

Godfried van Heugten – gitaar

Mijn muzikale bezigheden zijn rond mijn zestiende begonnen toen ik mezelf gitaar leerde spelen. Uiteraard moet er dan ook een elektrische gitaar komen en toen ging het loos. Mijn eerste optreden was ergens eind 1986 in café De Swing in Deurne (wie kent het nog?) als lid van de in Deurne wereldberoemde band Double Trouble. De jaren daarna namen we enkele demo’s op, wonnen zelfs de Grote Prijs van Deurne (!) en traden regelmatig op in Brabant en Limburg. Eind 1990 is deze band gestopt en kwamen mijn muzikale activiteiten op een laag pitje te staan, met hier en daar een enkele sessie of invalbeurt bij o.a. DeSoto en Shotgun Shadow. Vanaf 2000 heb ik ongeveer 12 jaar als zanger/gitarist in de Tilburgse Bluegrass/Country band The Barnfarmers gespeeld.

Ergens in 2011 ben ik benaderd om eenmalig in te vallen bij sKoor, wat resulteerde in een vaste aanstelling. Het spelen met een koor vind ik altijd een bijzondere ervaring. We hebben als combo veel vrijheid om de nummers in te vullen, maar je moet wel echt in dienst van het koor spelen. Verder vind ik het gewoon leuk om in een relaxte sfeer met een leuke groep mensen met muziek bezig te zijn en dat is bij sKoor wel te vinden!

Mark Maas – basgitaar

Ik ben begonnen met gitaarles bij muziekschool ‘Aaltje Noordewier’ vanaf klas 2 van de basisschool en heb ongeveer 10 jaar les gevolgd totdat zo’n beetje alle diploma’s binnen waren. Nadat ik de gitaar een tijdje in de hoek van mijn kamer heb laten staan ben ik rond mijn 18e begonnen als 2e gitarist/zanger in een coverbandje. Na een tijd kregen de meeste leden van de band meer commerciële aspiraties en aangezien onze bassist deze aspiraties niet wilde volgen, besloot ik om dit gat dan maar op te vullen en heb een basgitaar gekocht. Voilà, vanaf dat moment was ik bassist/zanger.
Met de band gingen we door het leven als de band “Twilight”. Met deze band hebben we 15 jaar lang de podia bestegen in Zuidoost Brabant en Noord Limburg.
Toen deze band uiteindelijk ter ziele is gegaan heb ik een tijd niets gedaan totdat ik uitgenodigd werd als zanger in de voorloper van het huidige koor. Vanaf het moment dat dit koor een vervolg kreeg in het huidige popkoor sKoor en duidelijk werd dat een combo een wenselijk onderdeel van het koor zou zijn, heb ik de basgitaar weer opgepakt om voor de muzikale begeleiding te zorgen en het zingen te laten rusten. In de tijd dat ik lid ben van het combo van sKoor ben ik ook nog enkele jaren bassist geweest van feestband ‘Party Unlimited’. Ondertussen ben ik naast lid van sKoor ook actief in een band waar we de guilty pleasures niet schuwen.

Twan Dirks – toetsen

Ik ben op tienjarige leeftijd begonnen met zang- en toneellessen bij de Vrije Akademie in Deurne. In 2008 deed ik mee met de ‘Royal Music Night For Kids’ te Deurne, een open podium voor aanstormend talent. Dit werd uiteindelijk de doorslag voor een verdere loopbaan als muzikant.
Ik kreeg zangcoaching van o.a. Ellen Valkenburg, Niels Jacobs, Antoinette Kouwenberg en Paulien van Schaik. Ook kreeg ik pianolessen van o.a. Ed Verschuren, Marcel Rutten, Stef de Hond en Sjoerd van Eijck. Ik heb mezelf verdiept in lichte muziek. Sinds 2019 geef ik zang -en piano/keyboardlessen bij de Muziekfabriek te Eindhoven. Vanaf 2021 geef ik les als Gastdocent Muziek op Hogeschool de Kempel (HBO/Post-HBO). Naast mijn werk als docent, ben ik dirigent van Popkoor In Between te Asten-Heusden. Daarnaast dirigeer en arrangeer ik bij verschillende koorprojecten zoals het jaarlijkse AmeezingTOP2000 Evenement in Deurne.

In 2020 studeerde ik af als Docent Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg (Hoofdvak Zang en bijvak Piano). Voor -en tijdens mijn studie speelde ik in verschillende bands zoals The Bad Ties en PD The Next. Nu speel ik in bands zoals coverband The DoMu Brothers, de Deurnese Bigband JFF Big Band en start ik met een Toto Tribute. Bij de laatst tweegenoemde werk ik samen met onze dirigente Vera Keijsers.

Sinds het voorjaar van 2018 ben ik lid geworden van sCombo. Een mooie toevoeging in mijn werk als muzikant. Met héél veel plezier begeleid ik dit leuke en gezellige koor!